top of page

Uit huis

ALICIA

Wat doet het met je als je opgroeit in kindertehuizen, hopend op een plek in een pleeggezin? Wie beslist er over Alicia's lot en toekomst? De 2Doc NPO documentaire ‘Alicia’ liet weinig kijkers onberoerd. Regisseur Maasja Ooms werd overspoeld met reacties en stelt: "In de nasleep van de film werd duidelijk dat iedereen het over hetzelfde eens is: dit kan zo niet langer".

'Alicia' nog niet gezien? Zie hiernaast de trailer en op de site van 2Doc de volledige documentaire

Mijn Andere Thuis

In deze film spelen kinderen uit pleeggezinnen en gezinshuizen de hoofdrol. Ze vertellen wat ze vinden van de term pleegkind, wat een veilig thuis betekent en wat een goede voogd kenmerkt. 
Stichting Kinderpostzegels Nederland heeft deze film 
Mijn Andere Thuis ontwikkeld vanuit de overtuiging dat elk kind het verdient om op te groeien in een veilige  gezinssituatie, maar dat dat voor veel kinderen niet vanzelfsprekend is. 

Stop de caroussel

Stichting Het Vergeten Kind is initiatiefnemer van het manifest 'Stop de carroussel'. Dit manifest roept op om daadwerkelijk vier veranderingen in gang te zetten waar niet het huidige systeem, maar het kind centraal staat. In Nederland draaien duizenden kwetsbare kinderen constant in een carrousel rond. Ze verhuizen vaak, krijgen steeds wisselende hulpverleners en voogden en hebben geen duidelijk (toekomst) perspectief. Esmiralda (19 jaar): 'door mijn vele adressen weet ik niet meer wie ik ben, of wie ik zou willen zijn’.  Lees verder

bottom of page